preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

Vijesti

„Europa u školi“, 2018.

Provedeno je županijsko natjecanje učenika osnovnih škola „Europa u školi“ 2018. u kategoriji likovnih i literarnih radova.

U kategoriji literarno stvaralaštvo „Europa u školi“ 2018. za učenike od V. – VIII. razreda na zadanu temu „Putujemo u najljepši europski grad, najtopliju europsku priču“ povjerenstvo za višu razinu natjecanja je odabralo tri rada, od toga dva rada učenica iz naše škole.

1. Topla priča Vukovara,  Gabrijela Juraja, 8.a razred, OŠ Desinić, mentorica Vedrana Gudek
2. Idemo u Dubrovnik, Iva Ljubić, 7.b razred, OŠ Desinić, mentorica Vedrana Gudek

 


Evo i  obrazloženja stručnog povjerenstva:
Obrazloženje
Svi pristigli radovi pisani su na zadanu temu „Putujemo u najljepši europski grad, najtopliju europsku priču“. Literarni rad „Topla priča Vukovara“ Gabrijele Juraja, 8. razred, OŠ Desinić na dojmljiv način tematizira zadanu temu stavljajući je u kontekst tragične sudbine Vukovara i njegovih ljudi koji su unatoč ratnim razaranjima obranili svoj grad. Priča o ocu ratniku i sinu koji iščekuje njegov povratak paradigma je ljudske hrabrosti  i ljubavi, a autorica je donosi sa snažnim emocionalnim nabojem.  
Literarni rad „Idemo u Dubrovnik“ Ive Ljubić, 7.razred OŠ Desinić  simpatičan je putopis o šetnji starom dubrovačkom jezgrom u kojem autorica bilježi zanimljive podatke o prošlosti Dubrovnika i njegovim znamenitostima. Autorica ne zaboravlja ni opažanja o profinjenim ljudima te zanimljivom jeziku s ponekom humornom opaskom i u konačnici zaključuje da Dubrovnik poželjno mjesto u kojem se može mnogo naučiti i to spojiti s ugodnim odmorom i opuštanjem.


U Kategoriji likovnih radova na temu „Moj najdraži europski dvorac“ odabrani  radovi uz stručnu kritiku na likovni izričaj su radovi

1. Karle Kundih, 7.b, OŠ Desinić, mentorica Božena Lacković
2. Mishele Broz, 7.a, OŠ Desinić, mentorica Božena Lacković
3. Veronike Kolarec, 7.b, OŠ Desinić, mentorica Božena Lacković

„Karla je u tehnici pastela ostvarila geometriziranu kompoziciju sa središnjim akcentom prepoznatljive trakošćanske kule. Postignuta je atmosfera tajnovitosti i uklopljenosti dvorca u bogati prirodni okoliš“

„Mishela je u tehnici pastela ostvarila „vatromet“ boja:Iz plavetnila izranja kubus dvorca s osvijetljenim prozorima“

„Veronika je u tehnici tempere u svim njenim odlikama gradila ovu sliku. Gosti namazi žuto – narančaste boje koji kao da žare, plamte i okružuju dvorac smješten u središtu slike. Plohe boja koje grade dijelove dvorca i njegove razigrane krovove korištene su slobodno, bez „opisivanja“.


Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama Vedrani i Boženi na uspješnosti, stručnom vođenju i praćenju naših učenica i sretno na državnom natjecanju. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Slovenec Smičić   datum: 20. 3. 2018.

Tražilica

e-Dnevnik


Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Vremenska prognoza

Brojač posjeta
preskoči na navigaciju