preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

Vijesti

Tečaj Interactive ICT-based and web tools for an effective blended, flipped and cooperative learning

Kao dio Erasmus+ projekta, učiteljica Viktorija Lončar, sudjelovala je na tečaju Interactive ICT-based and web tools for an effective blended, flipped and cooperative learning u Helsinkiju, Finskoj od 10. do 14. rujna 2018. godine. Tečaj su pohađala 14 sudionika iz različitih država - Italije, Grčke, Češke i Španjolske. Tema tečaja su bile različite metode poučavanja, programi i alati koji će učitelju pomoći osuvremeniti nastavu kako bi učenici bili motiviraniji za učenje i usvajanje kompetencija. 
 

 


Ciljevi tečaja bili su osvještavanje važnosti digitalne pismenosti u obrazovanju, poboljšanju digitalnih vještina radeći na programima, društvenim mrežama i web alatima za učenje. Koncept tečaja je bio u obliku uvodnog predavanja i predstavljanja obrazovnih sustava sudionika, a zatim u obliku radionica gdje su učitelji nakon demonstracije aplikacija i softwera za učenje sami izrađivali materijale koje bi mogli upotrijebiti u svojoj nastavi. Povremeno su se prilikom radionice razmijenjivale ideje o primjeni upoznatih softwera u nastavi, kao i primjeri dobre prakse u školama diljem Europe o različitim nastavnim metodama.
Zadnji dan bio je predviđen za posjetu Internacionalnoj finskoj školi u Helsinkiju. Ravnateljica škole upoznala je pohađatelje tečaja sa radom škole i funkcioniranjem Finskog sustava nakon čega su sudionici tečaja mogli postaviti pitanja koja su ih zanimala. Nakon toga prisustvovali su nastavi učitelja koji rade u školi npr. satu Francuskog jezika, Engleskog jezika, Matematike, Likovne kulture itd. Internacionalna škola ima oko 200 učenika i nastava je u jutarnjoj smjeni. Težište se polaže na znanju i razvijanju kompetencija učenika. Ukoliko učenici dolaze iz različitih zemalja, teži se da ti učenici imaju nastavu na svom materinjem jeziku te da nakon nekog vremena nauče i finski jezik. Učionice su opremljene različitim didaktičkim materijalima, prostoru za diskusiju, sjedalicama i kutcima za čitanje. Nakon razgledavanja škole, sudionici su dobili certificate o prisustvovanju tečaju te je organizirano razgledavanje važnih povjesnih zgrada centra Helsinkija. 
Osim divnog iskustva, pravo bogatstvo tečaja bilo je upoznavanje učitelja iz različitih država te razmjena iskustava, znanja,  ostvarivanje mogućnosti povezivanja sa školama iz različitih država.  Korisno je bilo i dogovaranje za buduće projekte kako bi učenici upoznali drugačije kulture i obrazovne sustave te bili opremljeni za multikulturalnu suradnju u timu. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Slovenec Smičić   datum: 17. 9. 2018.

Tražilica

e-Dnevnik


Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Vremenska prognoza

Brojač posjeta
preskoči na navigaciju