preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

Vijesti

Erasmus+ - stručno usavršavanje učiteljice Mirele Levačić Cvok u Plymouthu

Učiteljica prirode i biologije Mirela Levačić Cvok bila je na stručnom usavršavanju u Plymouthu, Ujedinjeno Kraljevstvo, od 21.studenog do 1.prosinca 2018. godine. Stručno usavršavanje organizirano je u sklopu projekta „Škola za život: tehnologija, komunikacija, inovacija“ unutar Erasmus+ programa Europske unije.
Naša učiteljica pohađala je tečaj "Learning in the Natural Environment" u trajanju od 10 dana.Uz našu učiteljicu, na tečaju je sudjelovalo i 10 učitelja iz Belgije. Cilj tečaja bio je proširiti znanje o poučavanju izvan učionice učeći iz najbolje prakse škola Ujedinjenog Kraljevstva. 
U ostvarivanju cilja tečaja koristile su se kombinacije različitih metoda: predavanja, prezentacije, debate, rad u skupinama, rad u parovima te praktične aktivnosti u prirodi. Obilazeći različita područja u samom gradu i okolici, sudionici su usvojili nove načine učenja u prirodnom okolišu, što ih je inspiriralo i potaknulo na uvođenje učenja izvan učionice u svoju učiteljsku praksu. Kroz suradničko učenje povećali su samopouzdanje i kreativnost. Radom u skupini, sudionici su imali pravi profesionalni izazov- priliku organizirati sat izvan učionice predajući učenicima u dobi od 9 do 11 godina na engleskom jeziku.
Nadalje, sudionici su se upoznali s obrazovnim sustavom Ujedinjenog Kraljevstva kroz predavanja, u samoj praksi kroz posjete nekoliko osnovnih i srednjih škola u Plymouthu (Oakwood Primary School, Creative Arts School, Marine Academy Primary, Marine Academy Secondary School). Također, sudionici su razmijenili iskustva iz svojih škola. Osim škola, posjetili su i National Aquarium i doznali na koji način se organiziraju radionice za djecu. Djeca nemaju klasičan obilazak akvarija već ondje imaju radionice u posebno prilagođenim prostorima gdje izvode pokuse i istražuju.
Osim obrazovnog sustava, sudionici su naučili o prednostima nastave izvan učionice: da dobro utječe na psihički i tjelesni razvoj, učenici imaju priliku za izgradnju samopouzdanja kroz svoja izlaganja, ideje i spretnost, motivira učenike na učenje, potiče toleranciju, a rad u skupinama poboljšava samokontrolu i ponašanje.
Zaključno, tečaj je bio vrlo koristan - neprocjenjiva prilika uvida u obrazovni sustav Ujedinjenog Kraljevstva čime se kvalitetnije mogu procijeniti prednosti i manjkavosti našeg sustava te primjeniti naučeno u praksi.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Slovenec Smičić   datum: 21. 1. 2019.

Tražilica

e-Dnevnik


Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Vremenska prognoza

Brojač posjeta
preskoči na navigaciju